dilluns, 21 de setembre de 2009

L'Anell

Espai: Espai on poguem fer un rotllo i asseure a terra.

Material: Un fil o corda fina amb un anell passat per dedins i fermat pels caps.

Participants i organització: Entre 5 i 10 participants. Un jugador es posa al centre del rotllo que formen els seus companys agafant el fil amb les dues mans.

Desenvolupament i regles: El jugador que està al centre del rotllo ha d’endevinar quin company té l’anell dins les mans mentre ells el poden fer córrer de mà en mà. Té tres possibilitats per saber qui el té, si ho endevina es canviarà pel company que el tenia entre les mans; si passades les tres oportunitats no ho ha endevinat es canviarà pel qui el tengui o per un company que no hagi passat mai enmig.

Una altra versió:

Tota un grup de nins i nines en renglera i amb les mans juntes esperen que el qui para, que també té les mans juntes perquè aguanta un anell, el deixi a les seves mans. Per això, posa les seves mans entre les de cada un dels altres jugadors. En un determinat moment, el deixarà a les mans d'algú. Acabada la ronda, canta: "Pica martell endevina qui té l'anell" Un tercer jugador, a qui li toca endevinar-ho diu una persona. Si l'encerta és qui passa l'anell, si no, paga penyora.